Γιορτή αγάπης & αλληλεγγύης Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Γιορτή αγάπης & αλληλεγγύης

Έγινε χθες με επιτυχία στις 30/12 στην πλατεία Αγ.Νικολάου στην Αλικαρνασσό. Η γιορτή αγάπης & αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για τα παιδιά και για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία δόθηκαν.Γιορτή αγάπης & αλληλεγγύης

Ευχαριστούμε τους χορηγούς το cafe HACIENDA, Klimis her cut,το κατάστημα Ντόναλντ, καντίνα Κούρος, κέντρο ξύλου Ζουρίδης,είδη προικός Κατερίνα και επιγραφές Ιδέα.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια εποχή, είναι συναίσθημα. Είναι ένα συναίσθημα παιδικό, αθώο, γεμάτο αγάπη και προσφορά, αλληλεγγύη και ξεγνοιασιά. Είναι μια ευκαιρία να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μα., Να της δώσουμε μια ευχάριστη και γλυκιά νότα. Να παίξουμε σαν παιδιά, να αγαπήσουμε πιο έντονα. Να φροντίσουμε λίγο παραπάνω, να ανοίξουμε το σπίτι μας, αλλά και την καρδιά μας. Να αποβάλλουμε ότι αρνητικό συναίσθημα που μπορεί να έχουμε.Αν και στον ερχομό των Χριστουγέννων δεν νιώθουν όλοι το ίδιο συναίσθημα. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να δούμε αυτή την όμορφη γιορτή αγάπης σαν “δώρο” κυρίως του εαυτού μας. Ενα δώρο που η αξία του δεν μετριέται σε χρήματα. 

Είναι επόμενο να νιώθουμε όμορφα όταν μας κάνουν δώρα και μας αγαπάνε. Εξίσου σημαντικό και όμορφο είναι το συναίσθημα της προσφοράς!

Μάλιστα, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με το συναίσθημα της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας, έδειξαν πως μπορεί να λειτουργήσει ως “αντίδωρο” για την ψυχή μας. Να μας χαρίσει υγεία και ευφορία. Πιο συγκεκριμένα, οι μικρές ή μεγαλύτερες καλές πράξεις μπορούν ακόμη και να γιατρέψουν τους εθελοντές από προβλήματα καρδιοπάθειας. Χρόνιων πόνων και κατάθλιψης, ακόμα και να παρατείνουν την ζωή τους. Επιστημονικά, η βιολογική δράση του συναισθήματος της προσφοράς λέγεται helper’s high. Υποστηρίζεται πως απελευθερώνουμε ενδορφίνες (χημικά παράγωγα των ορμονών της χαράς) με την ίδια επιτυχία που το ανθρώπινο σώμα ωφελείται από την γυμναστική άσκηση και τον διαλογισμό. Ευχαριστούμε την Άννα Σταματελάτου, Ψυχοθεραπεύτρια,

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

facebook