ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος αθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης πρώτος νικητής στον ποιο δύσκολο Μαραθώνιο του κόσμου 2018 FWD Marathon North Pole που έγινε στις 16 Απριλίου.

 Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος αθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (που κατοικεί  μόνιμα στο Μάτζεστερ στην Αγγλία ) και που συμμετέχει στους ποιό δύσκολους αγώνες στον κόσμο εκπροσώπησε την χώρα μας και τον Σύλλογό μας στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου στον Μαραθώνιο του Βορείου πόλου και ήταν ο μεγάλος νικητής κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολικές θερμοκρασίες με την συμμετοχή 36 υπεραθλητών από 21 κράτη.

Ήταν εξαντλημένος, αλλά μόλις είχε πετύχει κάτι ιστορικό. Έγινε ο πρώτος Ελληνας που κέρδισε στον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου. Ο Παπαθανασόπουλος, σύμφωνα με το iefimerida κατάφερε να ξεπεράσει τις σκληρές συνθήκες (ο αγώνας έγινε στους -33 βαθμούς Κελσίου) αλλά και τους 36 αντιπάλους του, για να τερματίσει σε 4ωρ.34.36.

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Ελληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα. Είναι σαν ένας Εσκιμώος να τρέχει σε κούρσα στην έρημο!», δήλωσε στο Reuters αμέσως μετά ο νικητής του πιο κρύου μαραθωνίου στον κόσμο, στο βορειότερο σημείο του πλανήτη.

Χρόνια τώρα ταξιδεύει στις εσχατιές του κόσμου ψάχνοντας τις μεγάλες περιπέτειες, αυτές που χαράζουν για πάντα τις ψυχές των ανθρώπων! Κάθε φορά μοιραζόμαστε τα συναισθήματά του. Ετούτη τη φορά όμως, αυτή η πρωτιά και κυρίως αυτή η φωτογραφία ήταν ένα θετικό σοκ στο συναίσθημά μας. Νικητής στο North Pole Marathon ο Αργύρης γονατισμένος στον πάγο, αγκαλιά με την ελληνική σημαία! Όπως ακριβώς αρμόζει στις στιγμές και στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσει κανένας μας νομίζω! Ειδικά αυτές τις μέρες που το εθνικό μας σύμβολο γνωρίζει ταπεινωτικές περιπέτειες μέσα στην ίδια μας την πατρίδα…

Το Διοικητικό μας συμβούλιο οι αθλητές και τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης  ως μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης και χαράς για την τεράστια επιτυχία του υπεραθλητή μας Αργύρη Παπαθανασόπουλου  τον συγχαίρει για την τεράστια επιτυχία που τιμά τον Σύλλογο και την πατρίδα σε όλη την υφήλιο.Μπράβο Αργύρη μας! Συνέχισε να τιμάς την πατρίδα και να μας κάνεις περήφανους, σαν φίλους και σαν πολίτες αυτής της ταλαίπωρης αλλά αγαπημένης χώρας!

 

Συμμετέχοντας στον κόσμο του ψυχρότερου μαραθωνίου, του FWD North Pole Marathon ®, μπορείτε να γίνετε ένας από τους πραγματικά αληθινούς για να αγωνιστείτε στην κορυφή του κόσμου – στο Geographic North Pole. Και θα αισθανθείτε στην κορυφή του κόσμου όταν καταφέρετε να ξεπεράσετε τις ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για να τελειώσετε 42.195 χλμ. Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Αλλά πρώτα πρέπει να αναρωτηθείτε αν έχετε το νεύρο και οδηγείτε να ταξιδέψετε στο Βόρειο Πόλο και να τρέξετε σε αρκτική πάγο, με 6 έως 12 πόδια που σας χωρίζουν από τα 12.000 πόδια του Αρκτικού Ωκεανού;Μπορείτε να χειριστείτε το ακραίο κρύο; Είσαι αρκετά ικανός; Θέλετε να σπρώξετε τον εαυτό σας στην άκρη; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε είστε έτοιμοι για τον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου. Συμμετάσχετε τον σκηνοθέτη κ. Richard Donovan, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο τόσο στους βόρειους όσο και στους νότιους Πολωνούς, σε ένα ταξίδι μιας ζωής. Θυμηθείτε, αυτός ο μαραθώνιος δεν τρέχει στη γη – τρέχει «πάνω» στο νερό, παγωμένο νερό, στον ψηλό Αρκτικό Ωκεανό. Δεν θα έχετε ποτέ μια μεγαλύτερη ιστορία μαραθωνίου περιπέτειας.