Ο διάδρομος

ο κείμενο αναδημοσιεύεται με την ευγενική άδεια του συγγραφέα από το προσωπικό του Blog: «Τα σπορτέξ του Τρεχαλάκη» (http://www.trexalaki.blogspot.com/) που φιλοξενεί ευθυμογραφήματα για τους δρομείς και τους αγώνες δρόμου. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική.

Ο ηλεκτρικός διάδρομος είναι η ανακάλυψη που πριν χρόνια έφερε
την επανάσταση σε γυμναστήρια και σπίτια. Οι χρήσεις του σήμερα πολλές:

* Εργαλείο πρώτης επαφής κάποιου με το τρέξιμο
* Μηχάνημα προπόνησης
* Προσωρινή λύση για τρέξιμο σε κλειστό χώρο
* Εξομοιωτής της κίνησης του χάμστερ στον τροχό
* Διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού
* Χρήση και ως έπιπλο εναποθέτησης σακακιών , ρούχων για άπλωμα ή σίδερο.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κάνουμε λόγο για μη αναδιπλωμένο μηχάνημα όπου δεν ξέρεις τί να το κάνεις όταν το βαρεθείς.

Δυστυχώς έγινε μόδα η αγορά ηλεκτρικών διαδρόμων για το σπίτι κυρίως από άτομα που δεν τον χρειάζονται και που συνήθως μετά από λίγο καιρό απλά τον χαζεύουν. Είπαμε μπορεί να αντικαταστήσει κάποιες φορές που δεν σου επιτρέπει ο καιρός να βγεις για jogging ή για περπάτημα αλλά δεν είναι αυτό που θα σε κάνει σούπερ αθλητή κτλ.

Βλέπω από την άλλη στο γυμναστήριο, πάει ο άλλος και κάνει για παράδειγμα 30 λεπτά περπάτημα και φεύγει ικανοποιημένος ότι έκανε προπόνηση. Εδώ πρόκειται καθαρά για μόδα. Βγές ρε φίλε και περπάτησε 30 λεπτά , ή έλα περπατώντας από το σπίτι σου και μετά κάνε μία άλλη άσκηση ή γλίτωσε και τα λεφτά του γυμναστηρίου.

Το επί τόπου τρέξιμο από τα πρώτα λεπτά γίνεται ανιαρό και γι αυτό τελευταία οι λύσεις που έχουν δοθεί είναι για παράδειγμα η τοποθέτηση του διαδρόμου μπροστά απο την οθόνη της τηλεόρασης, η τοποθέτηση του ενός δίπλα στον άλλο για να υπάρξει συζήτηση, καμάκι, διαφωνία των συναθλούμενων στο γυμναστήριο κτλ. Η εξέλιξη είναι συνεχόμενη π.χ. κάποιοι έχουν ανεμιστηράκια να δροσίζεται αυτός που τρέχει και στην προσπάθεια τους οι επιστήμονες να πλησιάσουν το τρέξιμο σε φυσικό χώρο κατευθύνονται και προς την ιδέα που παρουσιάζεται στην εικόνα:

Η τροφή του σκύλου πωλείται χωριστά και ο σκύλος δεν περιλαμβάνεται στην εγγύηση του μηχανήματος.

Καλό μας τρέξιμο.