Ο 18ος Μινωικός Άθλος μετατέθηκε λόγο της καραντίνας για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

18ος Μινωικός άθλος Κυριακή 20Δεκεμβρίου 2020.

Η οργανωτική επιτροπή των Συλλόγων  Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος  αποφάσισαν την μεταφορά του 18ου Μινωικού Άθλου αγώνα 70χλμ για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 λόγω της καραντίνας και το χρονικό  όριο του αγώνα θα είναι μόνο για φέτος  8 ΩΡΕΣ

Στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ.στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα)
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.
Ο Αγώνας  υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 20  Δεκεμβρίου 2020 18ος Μινωικός άθλος

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

07:30 Συνάντηση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ:  8 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 5 ώρες

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 70χλμ: Μπορούν να τρέξουν όσοι επιθυμούν οποιανδήποτε τμήμα της διαδρομής του αγώνα ως τον Γιόφυρο και εκτός το κομμάτι της πόλης του Ηρακλείου η συμμετοχή σε αυτό είναι 10 ευρώ με αναμνηστική μπλούζα , αλλά ο κάθε συμμετέχοντας σε τμήμα της διαδρομής πρέπει να έχει δικό του συνοδό με αυτοκίνητο για την μεταφορά του.

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ φέτος δεν θα γίνει λόγω του covid-19

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

οι συμμετοχές ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Απαραίτητα μέτρα για τον cocid-19

Ως γνωστόν ο18ος άθλος στα χνάρια του Μίνωα θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020  στο Ηράκλειο Κρήτης. Λόγο των πρωτοκόλλων υγείας για τον COVID-19 ο αγώνας θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και συνοδών. Για τον λόγο αυτό οι συμμετοχές θα γίνονται με αυστηρή  σειρά προτεραιότητας και οι πρώτοι 30 αθλητές και 30 ποδηλάτες θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (οι συμμετοχές κλείνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου)

Με την παρουσία των αθλητών στην εκδήλωση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την αίτηση υγείας για τον COVID-19 , Επίσης θα γίνει θερμομέτρηση σε όλους τους αθλητές-συνοδούς.

Οι αθλητές πριν τον αγώνα κατά την μεταφορά τους στην Φαιστό με πούλμαν θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθώς επίσης μετά τον τερματισμό τους

Επίσης μάσκα θα φορούν  όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

18ος Μινωικός άθλος

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΑΙΣΤΟ: θα γίνει το πρωί στις 20 Δεκεμβρίου από την πλατεία 18 Άγγλων στην παραλιακή Λεωφόρο (είσοδος του φρουρίου Κούλες) στις 05:45 προσφορά της CRETAN HOLIDEYS

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 χλμ:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ: στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ(τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
Η συμμετοχή σε μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον 18ο Μινωικό άθλο  να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.
Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους.

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

 

ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα του Μινωικού Άθλου 40 ευρώ , απλή συμμετοχή για τμήμα της διαδρομής 10 ευρώ, ποδηλατοβόλτα 15 ευρώ . Υπάρχει τραπεζικός Λογαριασμός στην τράπεζα Πειραιώς  με αριθμό 6370-010836-496   και IVAN  GR74 0171 3700 0063 7001 0836 496  για την καταβολή του ποσού συμμετοχής σας και με την απόδειξη της κατάθεσης την παραμονή του αγώνα  θα γίνεται παραλαβή του αριθμού του αγώνα ο κάθε αθλητής-ποδηλάτης θα παραλαμβάνει  αναμνηστική δώρα, τεχνική μπλούζα, ενώ στον τερματισμό του θα λαμβάνει και το μετάλλιο για την συμμετοχή του.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ&ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παραλαβή των αναμνηστικών και των αριθμών συμμετοχής για αθλητές &ποδηλάτες θα δοθούν μόνο το Σάββατο 19-12 από 10:00 ως 14:00 στην Πύλη Ιησού οδοί Έβανς και Ν. Πλαστήρα γωνία στην περιοχή Όαση τηλ. 2810344774.

 

  18ος ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ-EMAIL:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ:
ΑΓΩΝΑΣ:      70χλμ.          140χλμ.            Τμήμα διαδρομής

 

Δηλώνω υπεύθυνα ότι:

Είμαι απόλυτα υγιής να αγωνιστώ στον 18 Μινωικό Άθλο στην διαδρομή των……… Έχω περάσει πρόσφατα από Ιατρικό Έλεγχο, επίσης δέχομαι η φωτογραφίες μου από τον αγώνα όπως αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διαφήμιση του αγώνα και τέλος απαλλάσσω από κάθε ευθύνη τους διοργανωτές για οτιδήποτε μου προκύψει κατά την διάρκεια του αγώνα.

Υπογραφή:

 

Ημερομηνία:

 

την φόρμα συμμετοχής σας μπορείτε να την στείλετε ηλεκτρονικά info@cretamarathon.com- marathoncreta@gmail.com

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 140 χλμ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: 06:45 στην Κνωσό (αρχαιότητες)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ: δεν υπάρχει

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: Για τους ποδηλάτες απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή αρχικά να έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικιακά

το ποδήλατο να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο, να φέρουν μαζί τους αναπληρωματική σαμπρέλα και τρόμπα, αντιανεμικό και απαραίτητα κράνος,

επίσης γίνεται δωρεάν τεχνικός  Έλεγχος  από το κατάστημα Μηνάς στην Θέρισο τηλ: 6937832924.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  140ΧΛΜ: Εκκίνηση από Κνωσό- Λεωφόροι_Κνωσού- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων Ηρακλείου-Μοιρών Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού-επιστροφή- περιφερειακή οδός  -Μοιρών- Ηρακλείου -στην έξοδο από Αγ.Βαρβάρα προς Ηράκλειο στρίβουμε δεξιά προς Αγ.Θωμά -Αυγενική-Βενεράτο- Δαφνές- βγαίνουμε στον περιφερειακό Μοιρών -Ηρακλείου- Γιόφυρος -62 Μαρτύρων -Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση- Λ.Κνωσού-τερματισμός Κνωσός.

Η συγκοινωνία των οχημάτων δεν θα διακοπεί και οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν για την δική τους ασφάλεια τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς, επίσης στο κομμάτι από Γιόφυρο και μέχρι την Κνωσό πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί..Ποδηλάτης που δε θα τηρεί τα παραπάνω θα αποκλείεται από την οργανωτική επιτροπή από την διοργάνωση.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 140 χλμ. Από την Κνωσό θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας που θα έχει νερό -ισοτονική-γλυκά-σταφίδες. Επίσης στην Φαιστό θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό -πάρες-χυμούς- αναψυκτικά-ισοτονικα- και φαγώσιμα . Στην επιστροφή από Φαιστό και συγκεκριμένα  στις Μοίρες- Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- στην Αλμυρή 26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά- περιοχή -Βενεράτο-Δαφνές -διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

ΕΠΑΘΛΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: Με την παραλαβή του αριθμού του αγώνα ο κάθε ποδηλάτης θα παραλαμβάνει  αναμνηστική δώρα, τεχνική μπλούζα, ενώ στον τερματισμό του θα λαμβάνει και το μετάλλιο για την συμμετοχή του.
οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπορείτε να δηλώνετε ηλεκτρονικά στο site cretamarathon.com  & info@cretamarathon.com όπου υπάρχει φόρμα συμμετοχής  η στο fax 2810263426.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) γραφείου 2810344774 & κινητό 6972016000. s.kampaxis@gmail.com                                                                                                                                                                                                                                                                                     Βραβορίτης Γιάννης (υπεύθυνος ασφαλείας των 70χλμ)    6979245598                                                                                                                                                                      
Βλαχάκης Μιχάλης (υπεύθυνος ανεφοδιασμού)  6976976551                                                                                                                                        

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΟΝΟΣ:2810-282240- 287395

ΑΝΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 210 4122180

ΑΝΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2810222481-2