15ος Μινωικός Άθλος Κνωσός -Φαιστός

15ος Μινωικός Άθλος Κνωσός…

15ος Μινωικός Άθλος Κνωσός-Φαιστός

Με αρκετά μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο15ος Μινωικός Άθλος Κνωσός-Φαιστός.

που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Mε την Τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαικού-Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραπόστασης. (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) Με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ- της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου- Φαιστού-Γόρτυνας.

Ένας αγώνας που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια της Φαιστού με την Κνωσός. Eίναι ο μοναδικός αγώνας υπεραπόστασης που διεξάγεται στην Κρήτη και νότια Ελλάδα. Οι 35 αθλητές του 15ου Μινωικού Άθλου Κνωσός-Φαιστός  από Κρήτη –Τσεχία-Γερμανία και από άλλα διαμερίσματα της χώρας μας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής υπό καταρακτώδη βροχή από το παλάτι της Φαιστού για το παλάτι της Κνωσός. (διανύοντας με αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής )

Μεγάλος νικητής (που κερδίζει για 10η φορά στον συγγεκριμένο αγώνα) ήταν ο Παντελής Καμπαξής με τον πολύ καλό χρόνο 4 ώρες 55”.  Στην δεύτερη θέση τον πρωταθλητή Ευρώπης τον Τσέχο Daniel Oralek με χρόνο 5 ώρες 01΄58 . Στην τρίτη θέση ήταν ο πρωταθλητής Μανόλης Σηφάκης ΣΜΚ με χρόνο 5 ώρες 49΄19. Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και μοναδική γυναίκα του αγώνα ήταν η εκλπηκτική Τσέχα αθλήτρια Lenka Horakova με χρόνο 5 ώρες 51. (που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής για γυναίκες αθλητριες στον συγκεκριμένο αγώνα)

Επίσης τμήμα διαδρομής έτρεξαν 15 αθλητές, όπως τον Μινωικό Άθλο 140 χλμ. Κνωσός-Φαιστός-Κνωσός έτρεξαν 20 ποδηλάτες παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η οργανωτική μας επιτροπή θέλει να εκφράσει τα θερμά της ευχαριστήρια για την συμαντική προσφορά στον αγώνα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου-την τροχαία Ηρακλείου-το Αστυνομικό τμήμα Μοιρών-το τμήμα Σαμαρειτών Μοιρών-το ΕΚΑΒ , Τους Δήμους Φαιστού-Γόρτυνας -Ηρακλείου-τις κοινότητες Βενεράτου-Δαφνών τους Πολιτιστικούς Συλλόγους-Καμηλαρίου- Αγ.Βαρβάρας-Βενεράτου-Δαφνών,τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για την εθελοντική τους προσφορά και τέλος τους αθλητές των 70χλμ, τους αθλητές που έτρεξαν τμήμα της διαδρομής και τους ποδηλάτες .

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την ευγενική τους χορηγία στον αγώνα.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *